A természetből fakad

Fűben, fában és nálam!

Fűben, fában és nálam!

Jön a tavasz - és vele az allergia

2008. február 22. - fuben-faban

A borús, hideg, esős hónapokban folyton arra várunk, hogy langyos szellővel, kék éggel, hajnalban éneklő rigókkal és virágzó gyümölcsfákkal végre már beköszöntsön a tavasz. Ám alighogy elkezdődik, sokaknak begyullad a szeme, és annyira könnyezik, hogy alig lát, folyik és kisebesedik az orra, és tüsszentési rohamok kínozzák.

Az Egészségügyi Világszervezet kimutatása szerint az allergiás betegségek száma egyre nő. Magyarországon is mintegy kétmillióan szenvednek allergiától. Az allergia a szervezet védekezőrendszerének a túlérzékenysége, amit idegen anyagok (allergének) váltanak ki.

Bármi okozhat allergiás reakciót, többnyire azonban idegen fehérje- vagy növényi eredetű anyag áll a háttérben. A környezetben előforduló leggyakoribb allergének: fűvek, virágok és fák pollenjei, állati szőr és toll. Az allergiás hajlam genetikailag  örökölhető.

Mivel enyhíthetjük:

Szöszös ökörfarkkoró (Verbascum thaphsus): megnyugtatja és ellazítja a légzőrendszert, mérsékli a szénanátha tüneteit.

Gyömbérgyökér (Zingiberis officinális): a tüdő és az emésztőrendszer működését  javító gyógyfűszer, megtalálható a Digesztamin táplálékkiegészítőben, ezen kívül édesköményt is tartalmaz, így együtt megnyugtatja a gyomrot.

 

Szemvidítófű (Euphrásia officinális): adsztringes (összehúzó) hatású, a felső légutak nyálkahártyáján oldja a hurutot is. A belőle készült teából borogatást készíthetünk a szemre, de szemfürdőnek is jó, ha gyulladt a kötőhártya.

Máriatövis: a májanyagcserét aktiválja, javítja máj-csít. –ez a gyógynövény ,egtalálható Milk Thiste Formulában,ami kombinálva van C, E és A vitaminnal.

Kasvirág (Echinacea angustifolia): stabilizálja az immunrendszer működését. - ellenállóbbá válik az immunrendszert érő mindennapos támadásokkal szemben. Stresszes időszakokban is jótékony hatást gyakorol a szervezetre. Segít a test egyensúlyának megőrzésében, így az a környezeti hatásokkal szemben is sokkal nagyobb ellenállást képes tanúsítani. Az Echinatea Formulában rendkívül hatékony, ebben is van ginzeng.

Ginseng: energetizáló, stresszcsökkentő., ginko bilobával túlságosan stresszes életvitel esetén rendkivül jó hatású, a Ginzeng Plus-ban mind a két összetevő együtt van, és egy fontos tudnivaló róla: glutén-, casein-, laktóz- és sómentes. Vegánok is fogyaszthatják.

A Feelin Good azoknak ajánlott,  akik nem fogyasztanak nap mint nap nagy mennyiségű zöldséget és korpát, így szervezetük rosthiányban szenved. Ez a rendkívüli minőségű rostos táplálék-kiegészítő termék különösen jó felszívódó képességgel rendelkezik, melynek segítségével az emésztőrendszer működése hatékonyabbá válik.

A NONI, az Aloe Vera elsősorban a legyengült szervezetü allergiásoknak érdemes szedni.

Sok-sok tiszta vízre van szükség, és nagyon fontos odafigyelni, hogy a napi bevitt élelmiszer mennyiség ¾-e saláta, zöldségféle és gyümölcs legyen.

Ha kérdésed van írj nekem:kapcsolat@bionomland.hu  

Hurai Ági tanácsaadó

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfaban.blog.hu/api/trackback/id/tr29350588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása