A természetből fakad

Fűben, fában és nálam!

Ön már bionom?

2008. március 06. - fuben-faban

Ön már bionóm?

A "bionomia "az élet törvényszerűségeinek a tudománya. Ezek a törvények a Neways International bôrápoló termékeknek az alapjai: harmóniában vannak a bôr anyagcsere folyamataival és a bennünket körülölelô élôvilággal. Termékeink a bôr számára a lehetséges legkedvezôbb összetevôket tartalmazzák, kiválasztásuk tudományosan alátámasztott bôrgyógyászati és allergológiai vizsgálatokon alapul: összhangban vannak a bôr fiziológiájával és anatómiájával. Mit is jelent ez? A legtöbb felhasznált összetevô felépítése azonos a szervezetben megtalálható anyagokkal. Így a kozmetikai termékek használata során esetlegesen elôforduló különbözô allergiás reakciók lehetôségét a minimálisra csökkentettük. Környezetbarát termékek, mert mellôzünk minden felesleges csomagolóanyagot. Állatbarát, mert elutasítjuk mindenféle állati eredetű anyag felhasználását.

Minden olyan anyag, amelyet az immunrendszer testidegennek tart, allergiát okozhat. A kozmetikai szerekben ilyenek a lanolin, a parfüm, a színezô anyagok, a kémiai UV szűrôk és a tartósítószerek. Bármely, hosszú ideig tünetmentesen használt termék egy idô után allergiás reakciót válthat ki, ha az említett összetevôk bármelyikét tartalmazza. Nem véletlen, hogy korunk népbetegsége az allergia.

Ezeket pedik kerülje el!

A végfelhasználók védelmének érdekében törvény írja elô, hogy a kozmetikai termékek csomagolásán a termékben található összetevôket az INCI deklaráció szerint fel kell sorolni! Sajnos, csupán kevesen értik, hogy mi bújik meg a (gyakran latin) nevek mögött. Ezért itt röviden összefoglaltuk a leggyakrabban használt kémiai konzerválószerek, illatanyagok és ásványi olaj származékok csomagolásokon feltüntetett INCI megnevezését. Ha bármelyikkel találkozik, jusson eszébe, hogy ezek nem bôrbarát anyagok!
Parfümanyagok:
Perfume, Fragrance
Kémiai konzerválószerek:
Benzoic Acid, Methyl-Paraben, Ethyl-Paraben, Buthyl- Paraben, Propyl-Paraben, ezek közül, ha három van együtt, akkor képes a bőrben felszívódni, de ha négyes kötésben van, akkor már a mérete akkora, hogy nem tud felszívódni. Lényeges tehát a parabenek száma, 2-Brom-2-Nitropropane- 1,3-Diol, Triclosan, Imidazolidinyl Urea, Diazolidinyl Urea, Chlorhexidine, Cetrimonium-Bromide, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Methyldibro- moglutaronitrile, Sodium Benzoate, Cetylpyridinium Chloride.
Ásványi olaj származékok:
Mineral Oil, Petrolatum (Vaseline), Paraffinum-Liquidum, Paraffinum-Subliquidum, Cera Microcristallina, Microcrystalline Wax, Ozokerit, Ceresin.

A Neways kozmetikai termékek is, a ma használatos legértékesebb növényi olajokat tartalmazzák nagy koncentrációban, ezek a leggyakoribbak, de számtalan, van még ezeken kívül:

  • Ligetszépe olaj (Oleum Oenothera Biennis)
  • Jojoba olaj (Oleum Simmondsiae Californicae)
  • Seavaj (Oleum Butyrospermi Parkii)
  • Makadámia olaj (Oleum Macadamiae)
  • Szezám olaj (Oleum Sesami Indicae)
  • Teafa olaj (Melaleuca Alternifolia) / Manuka

Hurai Ági

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfaban.blog.hu/api/trackback/id/tr39368128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.