A természetből fakad

Fűben, fában és nálam!

Fűben, fában és nálam!

Hűvösödnek a napok - hidegallergia

2008. augusztus 27. - fuben-faban

A hideg hatására létrejövõ csalánkiütés a különleges urtikáriaformák közé tartozik. De elõfordulhat, hogy a bõrt ért nyomás, testi kifáradás során is keletkezhet csalánkiütés.
A fizikai behatásra keletkezõ csalánkiütések közül a leggyakoribb a hideg által elõidézett csalánkiütés. Ezt szokták hideg-allergiának is nevezni.
Két különbözõ típusát említik: egyik a veleszületett, úgynevezett familiáris változat, melynek kialakulásában kromoszóma eredetû domináns öröklõdést tételeznek fel; a másik a szerzett, tehát késõbb kialakuló forma. Ez utóbbi a gyakoribb. A szerzett hideg urticaria háttere ismeretlen. Olykor összefüggésbe hozható gócfertõzéssel, férgességgel, ételallergiával.

Különbözõ nagyságú pöttyök, csalánfoltok jelentkeznek a bõrön, attól függõen, hogy mennyi ideig áll fenn a hideghatás, és milyen nagy a hõmérsékletkülönbség. Elsõsorban a ruha által szabadon hagyott területen jelentkeznek kiütések: az arcon, a nyakon, a karokon. Bizonyos esetekben ellephetik az egész testfelületet. Úgy tartják, a tünetek kialakulásában elsõsorban nem az abszolút hõmérséklet játszik szerepet, sokkal inkább a hirtelen hõmérsékletcsökkenés.
Kezelés
A hideghatás kerülése a legfontosabb :-( Gyógyszeres kezelés is lehetséges, elsõsorban az antihisztaminok csoportjába tartozó gyógyszerek jöhetnek szóba. Más allopátiás gyógyszeres kezelések is léteznek, azonban a haszon és a mellékhatások arányát kell mérlegelni. Ezért ez utóbbi gyógyszerek alkalmazása nem terjedt el az orvosi gyakorlatban.

Dr. Lengyel Boglárka írása alapján

Megoldás belsőleg:

- a 8 hetes méregtelenítő kúra,

- az immunrendszer megerősítése, a kúra után Maximol tovább fogyasztásával, és Echinacea Formula., szükség szerint,

Gyerekeknél szintén az immunnrendszer erősítése:

- Junior Max, Maximol,

- Echinacea Formula,

- New Vera

Külsőleg:

- illatanyagtól, mesterséges összetevőktől és méreganyagtól mentes tisztálkodási szerek,

- Tender Care krémmel ápolni a szabad bőrfelületet,

 Kontakt, érdeklődéstől a vásárlásig, a www.bionomland.eu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1636858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása