A természetből fakad

Fűben, fában és nálam!

Fűben, fában és nálam!

Spenót - Junior Max, Maximol Solution, Maximol Classic

2008. február 18. - fuben-faban

Spenót! --Fúúúúj! Szinte hallom. :) Az én gyerekeim is ezt mondják többnyire, Pedig nyersen, salátába nagyon finom. Az olasz konyha nagyon sokszor használja fűszernövénynek.
Mi is a spenót: a legkorábbi friss zöldségünk. A Közel-Keletről, valószínűleg Perzsiából származik, ahonnan az arabok közvetítésével került Spanyolországba.

 

A spenót vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Gyógyítóerő szempontjából az egyik legértékesebb zöldségfélénk, sok betegségtől megszabadíthat bennünket.

Erős antioxidáns, védi sejtjeinket a szabad gyököktől. Oxálsavtartalmának köszönhetően elősegíti a bélmozgást, befolyásolja az emésztés gyorsaságát. B-vitaminjai segítenek a táplálék felszívódásában, a zsír és a szénhidrátok megemésztésében, illetve az idegrendszerre is nyugtató hatással vannak. A nyers spenótlé megakadályozza a vesében és a húgyutakban a kőlerakódást.

Magas természetes sótartalma csökkentheti a vércukorszintet. Ehhez hozzásegíti a benne levő króm is, mely serkenti az inzulintermelést.

Elegendő vasat, nátriumot tartalmaz, ezenkívül az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldségfélénk. Ennek köszönhetően csökkenti a vérzést és a vérzékenységet. A K-vitamin emellett serkenti a vesék működését, A-vitamin-tartalma pedig a gyulladást gyógyítja.

Egyetlen baja van, hogy növényből van, és, amit tartalmaz a szervezet nagyon kis mennyiségben tudja hasznosítani.

De ha egy állat megeszi, mi meg az állatot, akkor azt már könnyebben beépíti a szervezet. Csak ugye, van aki nem eszik húst, bármilyen oknál fogva, annak a szervezetébe nem jut elég ásványi anyag. 

Ilyenkor jó, ha van a kezem ügyében a finom Maximol Solution, vagy a gyereknek a Junior Max, de ha valakinek cukorbetegsége van, vagy pajzsmirigy működési gondja, se kerül hátrányba, mert ott a Maximol Classic. Vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják. Tele vitaminnal és ásványi anyaggal, amit a szervezet 97 %-ban tud hasznosítani, és a hiányzó mennyiséget máris pótoltuk És tavaszig sem kell várni, ez sem utolsó szempont :)   Meg nem is mindenki szereti a spenót ízét. 

Hurai Ági

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfaban.blog.hu/api/trackback/id/tr13344568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása