A természetből fakad

Fűben, fában és nálam!

Fűben, fában és nálam!

Immunrendszer erősítése az allergia ellen

2008. október 28. - fuben-faban

 

 

Allergia körkép

Idén hosszú ideje nem tapasztalt magasságokba emelkedett egyes allergén növények pollenkoncentrációja. Nem csodálhatjuk hát, hogy a szakrendeléseken sok új allergiás beteg jelentkezett, mások szokatlan tüneterősségre, vagy első ízben jelentkező enyhébb-súlyosabb asztmás tünetekre panaszkodtak. Lássuk, mit mutatnak a számok arról a betegségről, melyről az első pollenvizsgálatokat végző orvos, Charles Blackley 1870-ben még azt írta, hogy a kontinensen olyan ritka, hogy a legtöbb orvos még nem is hallott róla, nemhogy látott volna ilyen beteget!

Nem meglepő, hogy folyamatosan nő az allergiások száma, hiszen a levegő-szennyezettségi adatok évek óta folyamatosan aggasztóak, az allergiát elősegítő életmód-tényezők – többek között a lakás-iskola-munkahely allergénterhelése, a nem csökkenő dohányzás, az újabban pro-allergiás tényezőként felismert mozgásszegény életmód, túlsúly, a gyakori emésztőszervi és légúti vírusfertőzések – semmit sem változtak az idők folyamán.

2007. évi adatok szerint évente közel húszezer új asztmás felnőtt beteget diagnosztizálnak, teljes számuk negyed millióhoz közelít. A legnagyobb allergiás betegcsoport azonban az allergiás náthás („szénanáthás” – ha pollen váltja ki) betegeké, akiknek a számát csak becsülni lehet, mivel többféle szakorvosnál jelentkezhetnek ellátásra. A hasonló fejlettségi szintű és életvitelű európai országok adatai alapján hazánkban kb. 2 millió beteggel számolhatunk, ám az elmúlt évek több kisebb felmérése többmilliós számot valószínűsít. Az összes allergiás náthában szenvedő 2/3-a szénanáthás, felük érzékeny a parlagfűre (vagy arra is).

A tünetek enyhítésére, az életminőség javítására környezet-tudatosabb életmódra van szükség – beleértve a gyom, a parlagfű irtását és az allergiák komolyabban vételét. Ezer jó módszert ismerünk: gyógyeljárásokat, allergén-kerülő technikákat és eszközöket. Élni kell(ene) velük!

 Kiegészítő gyógymód neways termékekkel:

Maximol Classic napi 30 ml

Revenol/Cascading Revenol napi 2x1 tbl

Echinacea Formula kúra szerüen

Kisgyermekeknek is adható a nekik megfelelő adagban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4737376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása