A természetből fakad

Fűben, fában és nálam!

Fűben, fában és nálam!

Migrén

2008. október 17. - fuben-faban

A fejfájás leggyakrabban valamilyen megbetegedés kísérő tüneteként jelentkezik. Helytelen lenne hosszú távon fájdalomcsillapítókkal küzdeni ellene, ahelyett, hogy a kiváltó okot próbálnánk felderíteni. A migrén a fejfájásnak egy nagyon jellegzetes megnyilvánulási formája.

A migrénes rohamot a váratlan fellépés, féloldaliság jellemzi. Társulhat látászavarral, hányingerrel, hányással is. Lezajlása után gyakran fokozott vizeletürítés jelentkezik. A migrén oka az agyi erek görcsös összehúzódása, mely rohamszerűen jelentkezik. Kiváltó oka lehet stressz, időjárási fronthatás, nők menstruációs ciklusa, alkoholfogyasztás, dohányzás... stb.

Mit tehetünk ellene? Ha feltárjuk a kiváltó okot, védekezni is könnyebben tudunk ellene.

A hatékony kezeléshez elengedhetetlenül szükséges a diagnózis pontos felállítása, a társbetegségek ismerete és ez után az együttműködés. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a betegnek kerülnie kell a migrént kiváltó tényezőket, így például az alváshiányt, stresszt, rendszertelen étkezéseket, a tiraminban gazdag sajtokat, a csokoládét, a natrium-glutamát tartalmú gyorséttermi ételeket és a nitrátokkal kezelt húsárut. Célszerű a fejfájások súlyosságát és gyakoriságát naplóban rögzíteni. Sok esetben a diétás kezelés nem elegendő a roham elkerüléséhez.

Sokan azonban már előre érzik a roham jelentkezését, ezért gyógyszerek helyett már védekezni lehet fitoterápiás készítményekkel.

 Gyógyszeertárban recept nélkül és reveptre tablettát, kúpot, orrsprayt, injekciót kap a beteg. Ezek a szerek ergotamin, dihydroergotamin vagy triptán tartalmúak. A gyulladás csökkentésén kívül érösszehúzó hatással is rendelkeznek, ezért kezeletlen magasvérnyomás, érszűkület, koszorúér-betegség, agyi érbetegségek esetén ellenjavalltak. Mellékhatásként melegségérzés, kipirulás, mellkasi nyomásérzés alakulhat ki.

Javaslat a fitoterápiás készítményekkel:

Maximol 30 ml/ nap 1,5 l tiszta vítben, vagy szénsavmentes ásványvízbe öntve, napközben elfogyasztani. A mMaximol egy méregtelenítési folyamatot indít el,ami kiüríti a szervezetből a felhalmozódott méreganyagot.Ezért célszerű folyamatosan inni, nem csak a fejfájás ideje alatt.

Passion Floweer Plusz: stresszoldó, elősegíti az egészséges alvást. Napközben: 1-2 kapszula naponta kétszer az étkezésekkel egy időben.
Este: 2 kapszula egy órával lefekvés előtt.
Fontos megjegyzés:
A Passion Flower Plus glutén-, casein-, laktóz- és sómentes. Vegánok is fogyaszthatják.

Anatomix: A különböző megbetegedések kialakulása leggyakrabban összefüggésbe hozható azzal, hogy a szervezet valamely pontja gyulladásban van, ami a migrén esetében is adott.

Adagolása: napi 3x1 minden étkezés előtt.

Subvene krém: nem hormon tartalmú, tisztán gyógynövény készítmény, amely a hormon háztartást tartja rendben.

Alkalmazása: bors szemnyi mennyiséget, naponta, a test mindig más részére bedörzsölni. Menstruációs időszak alatt nem szabad használni.

 

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfaban.blog.hu/api/trackback/id/tr79718321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása