A természetből fakad

Fűben, fában és nálam!

Fűben, fában és nálam!

A méregtelenítéssel kapcsolatos kérdések és tévhitek

2008. augusztus 28. - fuben-faban

Antal Vali hatóanyag elemző írása nyomán:

A méregtelenítéssel kapcsolatos kérdések és tévhitek:

  • "Mi lesz, ha lefogyok?" Sokan azért nem mernek méregteleníteni, mert nem akarnak fogyni. A jól összeállított méregtelenítő kúráktól csak azok fogynak, akik túlsúlyosak, ugyanis ezek a tisztító kúrák mindenkinél beállítják az ideális testsúlyt. Azaz a soványak híznak tőle pár kilót, a kövérek viszont fogynak. De figyelem! Nagy túlsúly esetén a tisztítókúrák csak egy jó alapot szolgáltatnak a további fogyókúrához, de nem helyettesítik azt!

  • "Csúnya lesz a bőröm …" Valaki azért nem méregtelenít, mert fél a pattanásoktól. Minden méregtelenítő kúra eljut egy olyan szakaszba, amikor a bőr is bekapcsolódik a méreganyagok kiválasztásába, ami sajnos a legtöbb esetben pattanások, pörsenések és gyulladások formájában jelentkezik. Ennek csak örülnünk kéne, mert ez azt jelenti, hogy tökéletes a bőr kiválasztása, és működik a bőr immunrendszere. Megéri átvészelni ezt az időszakot, ugyanis utána lényegesen szebb lesz a bőrünk minden tekintetben, sőt a ráncok is simulnak.

  • "A méregtelenítés után hónapokig gyengébb leszek majd". Tény és való, hogy a rosszul megválasztott méregtelenítő módszerek, amelyek csak megmozdítják a lerakódásokat, de nem tudják azokat maradéktalanul kiüríteni, produkálnak ilyen utóhatást. A "feltöltő" típusú méregtelenítő kúrák viszont ellenállóvá, erőssé, energiadússá és fitté teszik a szervezetet – nem csak a kúra elvégzése után, hanem sok esetben már a kúra alatt is érezzük a jótékony hatásokat.

  • "Nem engedhetem meg magamnak, hogy a kúra alatt folyamatos hasmenésem legyen". A méregtelenítő kúrák béltisztító szakaszára valóban jellemző a hígabb széklet, de csak pár napig, amíg rá nem áll a szervezet a programra. De valakinél még ez sem törvényszerű. Tudnunk kell, hogy a hasmenés nem betegség, hanem a szervezet öngyógyító folyamatainak egyike, amely azt jelzi, hogy képes felismerni a gyomrod olyan anyagokat, amelyek nem kellenek neki, és egy hasmenés által próbál megszabadulni tőlük, hogy ne legyen idejük visszaszívódni. Ha tudatosan készülsz a méregtelenítésre, akkor tudni fogod, hogy mikor éri el a kúrád a béltisztító szakaszt, hogy ne váratlanul törjön rád a mehetnék. Gyakorlott méregtelenítők ebben a pár napban otthon maradnak. Minél intenzívebb a hasmenés, annál inkább el van mérgeződve a bélrendszered. Akinél csak enyhén hígabb a széklet, az fellélegezhet, mert ott nincs túl nagy gond.

  • "Hogyan oldom meg a munkahelyemen a speciális étkezést a kúra alatt?" Szerintem ez a kérdés csak egy ürügy. Akinek valóban fontos az egészsége, az megtalálja a módját ennek a problémának a megoldására is, mint ezt már számtalan olvasóm is bizonyította. Feltalálták már a jól záródó műanyag edényt és az ételhordókat is. Ne legyünk lusták előző este összekészíteni a másnapi ebédünket. Mellesleg már vannak olyan ételfutár szolgálatok is, amelyek jó minőségű vegetariánus vagy reform ételeket is szállítanak. Lehet már kapni olyan vízben oldódó shake-eket is, amelyekkel bátran helyettesíthetünk napi egy étkezést (ProThin pl.) Ha ez a módszer sem szimpatikus, akkor legyen nálunk mindig kellő mennyiségű gyümölcs.

  • "Nem fog jót tenni a gyomromnak a koplalás." Valóban nem tesz jót a gyomornak a túl hosszú távú koplalás, úgyhogy semmi esetre se válassz olyan méregtelenítő módszert, amely ezt írja elő, vagy csak szigorúan szakember felügyelete mellett. A koplalással ugyanis nem csak a méreganyagok nem jutnak be a szervezetedbe, hanem értékes tápanyagok sem. És még valami: a böjtölést ne keverjük össze a méregtelenítéssel. A böjtölés egy másfajta tisztulási módszer, amelyhez nagy szakértelem és testi nyugalom szükségeltetik.

Mikor tilos méregteleníteni?

  • Komoly betegség esetén mindenképpen ki kell kérni egy erre szakosodott szakember véleményét (Szent-Györgyi Albert Táplálkozástudományi Intézet)

  • Terhesség és szoptatás alatt. Ugyanis a köldökzsinóron és az anyatejen keresztül a baba is részesülhet a kiválasztott mérgekből. Viszont a babavárás előtt mindenképpen végezzünk egy alapos, átfogó méregtelenítést.

  • Alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt. Viszont a méregtelenítés meggyorsítja a leszokáskor jelentkező mellékhatásokat és enyhíti az elvonási tüneteket.

  • 10 év alatti gyerekek szigorúan csak szakember felügyelete mellett végezhetnek átfogó méregtelenítést, és 10 éves kor feletti gyermekeknél sem árt kikérni a szakember véleményét a dozírozást illetően.

  • Ne méregtelenítsünk akkor sem, ha előre láthatólag nem tudjuk betartani a szabályokat, és ha nem érünk a folyamat végére.

A jó méregtelenítési módszerek ismérvei:

  • Megfelelnek a méregtelenítés szabályainak.

  • Nem tartalmaznak szintetikus vagy petrolkémiai alapanyagokat.

  • Egyszerre több funkciót is ellátnak: feltöltenek tápanyagokkal, méregtelenítenek és lúgosítanak.

  • A méregtelenítés folyamán használt táplálék kiegészítőkben a hatóanyagok szerves formában találhatók.

  • Nem tartalmaznak egészségre ártalmas összetevőket.

  • Nem egyoldalúan méregtelenítik a szervezetet.

  • Nem terhelik le a szervezetet.

  • Nem rendelkeznek indokolatlan mellékhatásokkal.

Fontos tudni!

A méregtelenítéssel szinte minden betegség kialakulása megelőzhető, és már meglévő betegségeink is meggyógyulhatnak. De csodákat ne várjunk! Sajnos az a tapasztalatom, hogy a legtöbben akkor kezdenek el a méregtelenítésen gondolkozni, amikor már hosszú évek óta fennáll egy vagy több agyongyógyszerezett betegség. Természetesen ilyen esetben is elérhetünk szép eredményeket egy jól összeállított méregtelenítéssel, de lényegesen olcsóbb, könnyebb megoldás lett volna, ha a méregtelenítést megelőzésként alkalmazzuk, amikor még nincs nagy baj. Egy magát egészségesnek gondoló embernek viszont ritkán jut eszébe a méregtelenítés, pedig nem is hinnénk, hogy a betegségmegelőzésen kívül mennyi egyéb előnye is van a méregtelenítésnek. Pl.:

  • Sokkal kevesebb alvással lényegesen pihentebbnek érezzük magunkat

  • Hosszabb életűek lehetünk

  • Később kezdünk el öregedni és ráncosodni

  • Nagyobb lesz a fizikai és a mentális teherbírásunk is

  • Megnő a szellemi teljesítő képesség

  • Elkerülhető az elhízás

  • Szebb lesz a bőrünk a hajunk és a körmünk

  • Megnő a szexuális teljesítőképesség és a libidó

  • Sokkal jobban bírjuk a stresszt

Természetesen egy méregtelenítő kúra sem helyettesíti a jó gyógyító szakértelmét, de a rossz gyógyítóét és az indokolatlan túlgyógyszerezést igen. Világviszonylatban a halált kiváltó okok közül a harmadik helyet foglalják el – a szív és érrendszeri problémák valamint a rák után - az orvosi műhibák, a rossz diagnózis és a félregyógyszerezések. Ha egészségesen tartjuk magunkat, akkor eleve nem adjuk meg az esélyt, hogy ebbe a csoportba kerüljünk. Erre pedig egy kiváló megelőzési eszköz a méregtelenítés.

Megjegyzés: Az általam legjobbnak ítélt méregtelenítő kúra a "8hetes". Pontosan azért, mert megfelel a méregtelenítés szabályainak, és a méregtelenítés alatt is megmarad a jó közérzetünk.

 Kontakt, érdeklődéstől, a vásárlásig, a www.bionomland.eu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfaban.blog.hu/api/trackback/id/tr93637820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása