Népszabadság, 2008.02.01-i szám.
"A béta-karotin a dohányzók körében tíz százalékkal növelte a rák kockázatát, és ebben a körben a halálozás aránya is nagyobb volt. Egy fontos nyomelem, a szelén szedése 23 százalékkal csökkentette a rák kialakulásának valószínűségét a férfiak körében, ám nem volt hatással a nők rákkockázatára."
Milyen érdekes!
Csak a cikk írója el felejtette azt leírni, hogy igy egyenként az antioxidánsok, csak vegyileg előállítva léteznek, a természetben soha. Hanem komplex módon.
Csak szelénnel, vagy csa ß karotinnal nem is lehet meggyúgyulni rákos betegségből. A napokban hallottam dr.Ládi Szabolcs előadását éppen a témával kapcsolatban, és ő is említett egy kutatási eredményt, hogy a szelén, fogyasztása, a világ különböző tájain, különböző betegségeket okoz, mert az emberek különböző képpen táplálkoznak.
Az antioxidánsok együttesen hatnak, azaz a vitaminok, a karotin, a Q-10.
A legmegfelelőbb a lépcsőzetes antioxidáns, a Cascading Revenol. Ebben benne van mindegyik fontos összetevő.
Miért jó ez a félrevezetés?
Mondjuk van rá egy tippem, hogy finom legyek, ez a cikk nem a gyógyulni akarók érdekeit szolgálja.
Szomorú!
Hurai Ági