A természetből fakad

Fűben, fában és nálam!

Fűben, fában és nálam!

Csodálatos gingkó... a szellemi frissítő

2008. június 25. - fuben-faban

Ha tetszik, ha nem, kivétel nélkül idősödünk, szép lassan megöregszünk. Ráadásul eközben a testi mellett agyi funkcióink is egyre gyengülnek. Ám, ha résen vagyunk, tartósan megelőzhetjük, lassíthatjuk szellemi hanyatlásunkat...

 
A ginkgo biloba Földünk legöregebb fája, így kézenfekvő, hogy az elmúlt évmilliók során ez a fafajta hihetetlen életerőre tett szert.

Túl az atomvillanáson...

A hirosimai atomrobbanás hatósugarában, az elsöprő erejű tűzviharban minden növény és állat elpusztult. A Gingko biloba volt az első fa, amely a következő tavasszal ismét kihajtott és virágokat hozott... Az életerő megnyilvánulásának e csodafája ellenáll a káros környezeti hatásoknak is.

A gingkófa levelei olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek serkentik a vérkeringést, és javítják a szervezet oxigénellátását. Ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően, „aktív közreműködésével” megelőzhető az érelmeszesedés, illetve érezhetően enyhíthető az érelmeszesedés egészség- és közérzetromboló hatása.

Ez a betegség azért nagyon alattomos, mert szinte észrevétlenül alakul ki, s ráadásul nem is időskorban kezdődik! A lakosság nagy részénél már a 40. életév után kezdetét veszi. Az első olyan tünet, ami agyunk nem megfelelő vérellátására utal, a feledékenység, a koncentrációs képesség hiánya, valamint a szédülés.

Szellemi fittség

Agyunk testsúlyunknak ugyan csak 3 százalékát teszi ki, ám – az esetek többségében – a belélegzett oxigén 22 százalékát használja fel. Ebből következik, hogy szellemi teljesítőképességünk érezhetően csökken, ha a keringésünk zavara miatt kevesebb oxigén kerül az agyunkba.

FONTOS! Agyunk oxigénhiányának első tünetei és egyúttal vészjelzései:

  • a koncentrációs zavarok
  • a feledékenység
  • a levertség
  • a szédülés.

Ha a felsorolt tünetek valamelyikét, esetleg egyszerre többet is tapasztalunk, éppen itt az ideje, hogy olyan sürgős intézkedéseket tegyünk, amelyekkel hathatósan megelőzhetjük állapotunk rosszabbodását.

A növényi orvosság előnyei

A Gingko biloba kivonatokban található hatóanyagok a Gingkófa különlegesen koncentrált esszenciájából készülnek. Ezt ellenőrzött termesztés alatt fejlődött fák leveléből nyerik, különleges eljárással, amely során a hatóanyagot meghatározó alkotóelemeket szaporítják, a nemkívánt anyagokat pedig eltávolítják. Így nemcsak a hatást biztosítják, hanem az esetleges mellékhatásokat is minimalizálják.

Miként hat a gingko biloba?

A kivonatnak többféle hatása is van.

  • Javítja a vér áramlását, és ezzel elsősorban az agy oxigénellátását biztosítja.
  • Védi a véredényeket, hatására a rossz vérellátású szövet ismét több oxigént és fontos tápanyagokat kap.

Diabéteszesek is nyugodtan használhatják. Ezenkívül nem gátolja más gyógyszerek hatását, és hoszszú időn keresztül szedhető.

JÓ TUDNI! A gingkokivonat az érelmeszesedés következményeként fellépő koncentrációzavarok, feledékenység és szédülés esetén is szedhető. Minél előbb gondolunk memóriánkra, annál nagyobb az esélye, hogy öregkorunkban is fiatalok és fittek maradunk szellemileg!

Memóriánk ellenségei

Korunktól, ereink és keringésünk állapotától függetlenül is a következők gyakorolnak rossz hatást memóriánkra:

  • a stressz
  • az érdektelenség
  • az információk rendezetlensége
  • a káros környezeti hatások, sok zaj, sok felesleges információ
  • a dohányzás, dohányfüst
  • a zsíros, olajos, cukorban gazdag, rost-hiányos táplálkozás
  • a mozgásszegény életmód
  • a nyugtató- és altatószerek
  • az alkohol

Jó tudni!

Agyunk szürkeállományának ugyanúgy szüksége van naponta edzésre, mint izmainknak. Ha elménket nem dolgoztatjuk meg kellőképpen, memóriánk már 25 éves korunktól gyengül! Adjunk tehát rendszeresen szellemi igénybevételt jelentő feladatokat magunknak! Például jegyezzünk meg telefonszámokat, vásároljunk be emlékeztetőcédula nélkül, figyeljünk a hírekre, s meséljük el azokat valakinek, oldjunk meg logikai feladatokat, és fejtsünk rejtvényt!

Forrás:InforMed

Ginkót tartalmaz: Ingenius, Revenol

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfaban.blog.hu/api/trackback/id/tr28538399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása